Fyra typer av musikälskare

Fyra typer av musikälskare

Vilken typ av musikälskare är du? Hur vi förhåller oss till musik beror både

på vår personlighet och vilken mening som musiken har i våra liv. Vilken av dessa fyra musiktyper känner du igen dig i?

Musikfantasten

Musikfantasten älskar musik – naturligtvis. Hen lyssnar nästan alltid på musik, från att hon eller han vaknar upp, tills det är dags att gå och lägga sig. Vare sig musikfantasten motionerar, tar sig till och från skola eller jobb, så har hen musik i öronen

eller på hög volym i bilen. Det ger ju en så skön känsla! Musikfantasten lyssnar ofta på det senaste eller gamla sköna klassiker. För musikfantasten handlar musiken egentligen mycket mer om gemenskap, än särskilda band. Det viktiga är att musiken ger energi och att personen känner sig levande. Vad texten handlar om eller vilket band som råkar spela är ganska oväsentligt. Om du är en musikfantast har du också alltid mobilen med dig. En trasig mobil eller en mobil utan ström är nästan att likställas med tortyr. Ett tips för att slippa upplevelsen av att mobilen inte fungerar, är helt enkelt att köpa reservdelar och tillbehör till din mobil hos Teknikdelar – enkelt online. Om du tillhör musikfantasterna går du jättegärna på konsert, men du skulle aldrig göra det ensam – musik och gemenskap är synonymer för dig.

Lyssnaren

Om musikfantasten är en allätare, där gemenskapen är målet, så är lyssnaren mer av en finsmakare där musiken ger en mening åt livet. För lyssnaren är bandet eller musikstilen avgörande. Lyssnare älskar ofta jazz eller klassisk musik, men det finns också lyssnare som älskar pop och rock. För en lyssnare kan en skön lördagskväll vara att få gå på en mindre konsert, en liten scen, dricka något gott och lyssna till ett ovanligt band med tjugo andra – och undra hur andra som lyssnar på mainstream är funtade. Lyssnaren är en nörd som kan prata om favoritbandet i två timmar.

Musikern

Musikern är en person som inte bara lyssnar på musik, utan som också kan spela ett instrument eller sjunger. Som musiker är musik livet och du känner en respekt för andra som också spelar, även om du inte gillar just deras stil. Att lyssna på musik handlar också mycket om att bli inspirerad för att skapa egna låtar och arrangemang. För en musiker är också själva musikinstrumenten väldigt viktiga.

Melloälskaren

Melloälskaren älskar Melodifestivalen. En av årets höjdpunkter är när Melodifestivalen drar igång. Melloälskaren tycker inte bara om musiken utan hela upplägget: showen, äta gott med familj eller vänner och kunna rösta hemifrån tv-soffan. Den ultimata upplevelsen är att lyssna på Melodifestivalen live. Melloälskare och musikfantaster är ofta ganska lika, men musikfantasten skulle aldrig sitta själv med en chipspåse och se Melodifestivalen – det kan melloälskaren göra.