Så skapar du din egen musik

Så skapar du din egen musik

Om du är intresserad av att skapa din egen musik finns det stora möjligheter för dig att göra det. Många tänker att man behöver ha kunskaper och tillgång till instrument för att göra det men faktum är att om du vill skapa din egen musik, så kan du göra det. I det här inlägget får du några tips på hur du kan skapa din egen musik.

På datorn

Redan på 1980-talet började man att skapa musik med hjälp av datorn. Med tiden har det blivit allt vanligare och idag kan vem som helst skapa musik på datorn. Det spelar ingen roll vilken sorts dator du har, om du har en Macbook Pro 16 eller en vanlig HP gör ingen större skillnad eftersom man kan ladda ner musikprogram till de flesta datorerna. På en del datorer, till exempel på Mac, finns det inbyggda musikprogram. Men du kan också köpa musikprogram till din dator och börja skapa musik där.

Det finns flera olika sorters musikprogram du kan ladda ner till din dator. Det alla har gemensamt är att du i programmet har tillgång till olika effekter och digitala instrument, vilket gör det möjligt för dig att skapa musik i programmet. Du behöver med andra ord inte ens en inspelningsstudio eller spela på fysiska instrument för att skapa din egen musik. Att skapa sin egen musik på datorn är ett bra sätt att börja att skapa egen musik eftersom du kan leka dig fram i programmet. Många som jobbar som DJ använder sig av ett musikprogram för att skapa sin musik. Så om Avicii och Kygo är dina största idoler kan du med mycket övning skapa liknande musik i ett musikprogram på din dator.

Fysiska instrument

Förutom att du numera har tillgång till en hel katalog med instrument på din dator i ett musikprogram kan du givetvis fortfarande skapa din egen musik på fysiska instrument. De vanligaste instrumenten man spelar idag är gitarr, piano och trummor. Dessa instrument är relativt enkla att lära sig och när du har lärt dig att spela ett instrument lägger du grunden för att kunna lära dig fler. Om du är intresserad av att bli en singer-songwriter men inte kan spela gitarr kan du lära dig det. Du kan gå kurser för att lära dig spela gitarr, men du kan även lära dig på egen hand genom att läsa böcker och guider om gitarrer. Dessutom är det många som använder sig av videoplattformen Youtube där de lägger upp guider på hur man lär sig att spela gitarr.